Informatii

Localizare

Pensiunea Oprișan este situată în localitatea Crișan, pe malul brațului Sulina, într-un cadru natural extraordinar oferit de către Delta Dunării. Pensiunea se află la mila 12 pe canalul Sulina la o distanță de 25 de mile de Tulcea la confluența canalului cu Dunărea Veche.

Transport

Pentru a putea ajunge în acest loc deosebit, plin de sălbăticie și inedit, modalitățile de acces sunt cele navale. Zilnic din portul Tulcea aveți următoarele opțiuni:

  • navă clasică, plecare la ora 13:30, sosire la ora 16:00;
  • la cerere vă putem asigura transportul cu șalupa pensiunii din Murighiol sau Tulcea

Cazare si masa

În mijlocului magiei naturii, aproape de sălbăticia Deltei Dunării, familia Oprișan încearcă să vă ofere un sejur deosebit păstrând farmecul creat de natură și totuși având toate condițiile unei pensiuni de 3 margarete.

Pensiunea Oprișan vă oferă 6 camere a câte 2 locuri și baie individuală și 1 apartament. Pentru savurarea specialităților pescărești gătite fabulos de Tanti Tudosca aveți la dispoziție terasa în aer liber și un salon spațios și răcoros.

Printre specialitățile preparate din cel mai proaspăt pește și produsele ecologice din ograda familiei vă menționăm doar câteva: ciorba de pește, șalău proaspăt cu maioneză, crap pe varză, plachie de pește, ciorbă cu perișoare de pește, saramură lipovenească, chifteluțe de pește, pește prăjit, lapte proaspăt de la vacuțele din ograda pensiunii, ouă, brânză, salată de icre facută după rețeta secretă a lui Tanti Tudosca și în plus preparate de pui, porc sau vită.

Divertisment

Pentru un sejur complet, familia Oprișan vă recomandă plimbările cu barca pe minunatele și sălbaticele canale și lacuri ale Deltei. Aici pot fi surprinse în splendoarea lor grupuri de pelicani, lebede, cormorani, lișițe, rate sălbatice, egrete, sitari, lopătari și poate chiar vulturii codalbi care sunt recunoscuți ca o raritate în fauna Europei. Totodată veți fi impresionați și de frumusețea florei: nuferi albi și galbeni, jungla de stuf și papură.

De asemenea organizăm plimbări cu șalupa pe Canalul Dunărea Veche, la Caraorman și Letea unde intermediem vizitarea pădurilor de stejari și a dunelor de nisip (pădurile Caraorman și Letea sunt monumente ale naturii) sau la Sulina pentru a putea vedea locul unde se întâlnește Dunărea cu Marea Neagra. Traseele turistice sunt stabilite de comun acord împreună cu dumneavoastră.

Pentru doritori îi putem iniția în tainele pescuitului, și le asigurăm gratuit undițele, iar pentru pescarii împătimiți organizăm partide de pescuit la următoarele specii: crap, somn, știuca, șalău, caras, etc. în locuri bine știute de localnici.

Pe durata deplasărilor veți fi însoțiți de cei mai buni cunoscători ai locurilor.

Follow Us